Sjømat 2023 - Norway Seafood Festival - Framtidas viktigste matressurs!

2. mars 2023

10:30 - 16:00

Clarion Hotel & Congress, Brattøra

Påmeldingsfrist 1. mars 2023, 09:00


Sjømat 2023 samler landets ledende forskningsmiljø og næringsliv, for å gi innblikk i hvordan framtida ser ut. Du får lære om alt fra nye arter som sjøpølse og tare til hvordan smakssansene fungerer og hva som skal til for å endre forbrukervanene til å etterspørre mer bærekraftig mat.

Vi bør spise mer sjømat, ikke bare fordi det er godt, men fordi det er bra for helsa, miljøet og er bærekraftig. Med stadig flere mennesker på jorda og klimautfordringer er sjøen og havet en svært viktig del av løsningen i det grønne skifte. Vi er stolte av at norsk sjømat er en viktig brikke i dette.

Sjømat 2023 er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Stiftelsen Nor-Fishing, Trondheimsregionen, NTNU og SINTEF. Arrangementet støttes av SpareBank1 SMN.

NB: Det er registrering og mingling fra kl. 10.30 til 11.00. Det faglige programmet starter kl. 11.00.

Program

Introduksjon
Velkommen

v/Kristian Digre, Norway Seafood Festival
- Sjømatservering - sharing ved bordene

Åpning
v/Siri Granum Carson, NTNU Oceans og Vegar Johansen, SINTEF Ocean
 
Hvorfor bør vi spise sjømat?
v/Livar Frøyland, Havforskningsinstituttet

 

Hva nytt kan havet forsyne oss med?
v/Eva Falch og Ida-Johanne Jensen, NTNU

SINTEFs forskning på tare som ny ressurs for mat og andre produkter
v/Jorunn Skjermo og Hanne Dalsvåg, SINTEF Ocean

NTNUs nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Line S. Meidell, Sophie Kendler, Maria Alquiza Madina, Sewuese Okubanjo

Lunsj – Sjømatbuffet

Hva nytt kan havet forsyne oss med? (fortsetter)


Næringsliv
Bærekraftig sjømat
v/Tone Karstensen, Nordic Gruop - Insula

Taredyrking i havet
v/Maren Sæther, Seaweed Solutions AS

Torskeoppdrett - et nytt kapittel for Norge som sjømatnasjon
v/Marcus Gamst Johansen, Ode

Forskning
Møreforsknings nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Miroslava Atanassova

Norges arktiske universitets nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Edel Elvevoll

NORCEs nyheter på forskning på nye matressurser fra havet
v/Torill Blix

Nofimas nyheter på forskning på nye matressurser fra havet
v/Birthe Vang

Paneldiskusjon
ledes av Eva Falch og Ida-Johanne Jensen, NTNU


Kaffe og benstrekk

Dry-aging fiske
v/André Misund, Lerøy Sjømatgruppen


Midt-Norges framtid er blå og grønn

v/Vegard Helland, SpareBank1 SMN

Lokalt forankret sjømat
v/Frederic Klev, Domstein Sjømat AS og Trond Åm, Geitmyra Credo Matkultursenter

Sjømat og forbrukere – hvor villige er vi til å endre vaner?
v/Natalia Mæhle, Høgskulen på Vestlandet

Smakssansene våre, film
v/Lene Waldenstrøm, NTNU

Samtale om nye utdanningsmuligheter
Bachelorgrad på NTNU og samarbeid mellom Strinda vgs. og Institut Paul Bocuse i Lyon.
v/Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken, Hilde Skeie, NTNU, Espen Aunaas, Britannia Hotel og Geir Rune Larsen, Strinda videregående skole

Bocuse d'Or, Trondheim, Trøndelag og Norge
v/May-Britt Hansen, prosjektleder Bocuse d'Or Europe 2024 og Florent Suplisson, gastronomic events director GL Events (Lyon)

16.00 Mingling, sjømatsnacks og smaking på festivalvin og festival-øl
(bestilles ved å krysse av ved påmelding)

 

Meny

Sharing på bordet
- Serveres litt bite size på fat på bordet med is
- Skagenrøre på reker og krepsehaler i glass med sprøtt brød
- Varmrøkt brattørlaks med sitron majones og fennikel
- Sandwich med einerøkt laks og eggerøre

Sjømatbuffet
- Kamskjell agua chile med chipotle majones, fritert ris, reddik og urtesalat
- Sashimi bowl med laks, ponzu, sesam, mango og chili majones
- Fritert sei med chunky remulade, potet gull og grillet sitron
- Blåskjell dampet med grønn curry

Sjøsnacks og drikke etter faglig del (tillegg i pris, kr. 290,-)
- Blinis med pisket rømme og rogn
- Krabbe fra Hitra i spicy majones på toast
- Tostada med marinert kveite og avokadokrem
- Festivalens egne festivalvin og -øl


Vis mer

Påmeldingsfristen har gått ut og det er ikke lengre mulig å kjøpe billetter til dette arrangementet.

Arrangementer

14. november 2025

Fredagsforum: Regulering i Trondheim - hvordan bygger vi by i dag?

Med mange endringer i både administrasjon og politikk i Trondheim siste året, kan det være vanskelig å henge med i svingene på hvordan få til en god og forutsigbar reguleringsprosess

Påmelding

14. november 2025

Fabelaktig Fredag 2025

For første gang inviteres næringslivet og dyktige arbeidsgivere til Fabelaktig Fredag Trondheim.

Påmelding

17. november 2025

Gründerdagen 2025

For gründere og virksomheter er salg og kommersialisering helt avgjørende. Salg handler ikke bare om å selge mest mulig. Det handler om å forstå behov, bygge relasjoner og skape reell verdi for kundene.

Påmelding

19. november 2025

Digital trygghet og kunstig intelligens – hvordan skal du etterleve det nye regelverket?

Få innsikt i hvordan virksomheten din bør forberede seg på Digitalsikkerhetsforskriften!

Påmelding

20. november 2025

GROnett - Ledelse på godt og vondt

På dette frokostmøtet deler Ingvill Kvernmo, Hilde C. Talseth og Olga Lien sine erfaringer om oppturer, utfordringer og valg som har formet deres lederreise.

Påmelding

20. november 2025

Temakveld: Personlighet i arbeidsliv og ledelse

Hvordan former personlighet måten vi fungerer, samarbeider og leder på?

Påmelding

24. november 2025

Bli med på Europas største rekrutteringsmesse!

Vil du delta på Trøndelag sin stand på Europas største rekrutteringsmesse? Få informasjon om mulighetene og hør erfaringer fra de som deltok i 2025.

Påmelding

25. november 2025

Styreprat: SMB - beste praksis og styrets rolle.

Små og mellomstore bedrifter er selve motoren i norsk næringsliv – men hvordan bør de egentlig styres og ledes? Finnes det en oppskrift på godt styrearbeid i SMB? Eller er det på tide å lage en? Velkommen til lanseringen av en helt ny anbefaling for eierstyring og selskapsledelse i SMB!

Påmelding

26. november 2025

Bærekraftsforum: Høstkonferansen 2025

Mange bedrifter har satt bærekraft på pause. Omstillingen uteblir. Risikoen øker. Hvor lenge tør vi vente før bærekraft treffer bunnlinjen?

Påmelding

27. november 2025

Ung Arena: Hjerneflukt fra teknologihovedstaden

Hvordan kan Trondheim styrke posisjonen som teknologihovedstad gjennom et sterkt innovasjonsdistrikt – og samtidig hindre hjerneflukt?

Påmelding

28. november 2025

KI i Midt-Norge: Muligheter og utfordringer for det regionale næringslivet

Kunstig intelligens gir enorme muligheter til å transformere næringslivet – men tillit, forståelse og endringsevne er like viktig som teknologien for å lykkes.

Påmelding

28. november 2025

Fredagsforum: Merkevare, mennesker og magiske øyeblikk

Tror du på kraften i møter mellom mennesker? Når strategi, kultur og kommunikasjon får virke sammen, oppstår den energien som både styrker merkevaren, bygger stolthet og skaper varig verdi.

Påmelding

5. desember 2025

Frokostmøte NiT Midtre Gauldal

Velkommen til frokostmøte i Midtre Gauldal! Vi starter med bedriftsbesøk, og får deretter en oppdatering fra SpareBank 1 SMN om de ferske tallene i konjunkturbarometeret – samt utviklingen i eiendomsmarkedet. Et faglig og sosialt treffpunkt for næringslivet i Gauldalen!

Påmelding

5. desember 2025

Fredagsforum: Gjør mennesker bedre i møte med hverandre!

Hva skjer når vi setter mennesker først? Resultatene skyter fart! Forskning viser at samarbeid er den viktigste drivkraften bak suksess.

Påmelding

19. desember 2025

Status og utvikling i norsk og internasjonal økonomi – Pengepolitisk rapport 4/2025

NiT i samarbeid med Danske Bank inviterer til seminar om status og utviklingstrekk i økonomien internasjonalt, nasjonalt og regionalt med utgangspunkt i Norges Banks Pengepolitiske Rapport nr. 4/2025

Påmelding

27. februar 2026

Fredagsforum: Noe for deg og din bedrift?

Har du noe faglig du ønsker å formidle til andre medlemsbedrifter i NiT? Da er kanskje "Fredagsforum" rette arena for deg. Fredag 5/9 er foreløpig ledig.

Påmelding

Se alle arrangement