Sjømat 2023 - Norway Seafood Festival - Framtidas viktigste matressurs!

2. mars 2023

10:30 - 16:00

Clarion Hotel & Congress, Brattøra

Påmeldingsfrist 1. mars 2023, 09:00


Sjømat 2023 samler landets ledende forskningsmiljø og næringsliv, for å gi innblikk i hvordan framtida ser ut. Du får lære om alt fra nye arter som sjøpølse og tare til hvordan smakssansene fungerer og hva som skal til for å endre forbrukervanene til å etterspørre mer bærekraftig mat.

Vi bør spise mer sjømat, ikke bare fordi det er godt, men fordi det er bra for helsa, miljøet og er bærekraftig. Med stadig flere mennesker på jorda og klimautfordringer er sjøen og havet en svært viktig del av løsningen i det grønne skifte. Vi er stolte av at norsk sjømat er en viktig brikke i dette.

Sjømat 2023 er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Stiftelsen Nor-Fishing, Trondheimsregionen, NTNU og SINTEF. Arrangementet støttes av SpareBank1 SMN.

NB: Det er registrering og mingling fra kl. 10.30 til 11.00. Det faglige programmet starter kl. 11.00.

Program

Introduksjon
Velkommen

v/Kristian Digre, Norway Seafood Festival
- Sjømatservering - sharing ved bordene

Åpning
v/Siri Granum Carson, NTNU Oceans og Vegar Johansen, SINTEF Ocean
 
Hvorfor bør vi spise sjømat?
v/Livar Frøyland, Havforskningsinstituttet

 

Hva nytt kan havet forsyne oss med?
v/Eva Falch og Ida-Johanne Jensen, NTNU

SINTEFs forskning på tare som ny ressurs for mat og andre produkter
v/Jorunn Skjermo og Hanne Dalsvåg, SINTEF Ocean

NTNUs nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Line S. Meidell, Sophie Kendler, Maria Alquiza Madina, Sewuese Okubanjo

Lunsj – Sjømatbuffet

Hva nytt kan havet forsyne oss med? (fortsetter)


Næringsliv
Bærekraftig sjømat
v/Tone Karstensen, Nordic Gruop - Insula

Taredyrking i havet
v/Maren Sæther, Seaweed Solutions AS

Torskeoppdrett - et nytt kapittel for Norge som sjømatnasjon
v/Marcus Gamst Johansen, Ode

Forskning
Møreforsknings nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Miroslava Atanassova

Norges arktiske universitets nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Edel Elvevoll

NORCEs nyheter på forskning på nye matressurser fra havet
v/Torill Blix

Nofimas nyheter på forskning på nye matressurser fra havet
v/Birthe Vang

Paneldiskusjon
ledes av Eva Falch og Ida-Johanne Jensen, NTNU


Kaffe og benstrekk

Dry-aging fiske
v/André Misund, Lerøy Sjømatgruppen


Midt-Norges framtid er blå og grønn

v/Vegard Helland, SpareBank1 SMN

Lokalt forankret sjømat
v/Frederic Klev, Domstein Sjømat AS og Trond Åm, Geitmyra Credo Matkultursenter

Sjømat og forbrukere – hvor villige er vi til å endre vaner?
v/Natalia Mæhle, Høgskulen på Vestlandet

Smakssansene våre, film
v/Lene Waldenstrøm, NTNU

Samtale om nye utdanningsmuligheter
Bachelorgrad på NTNU og samarbeid mellom Strinda vgs. og Institut Paul Bocuse i Lyon.
v/Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken, Hilde Skeie, NTNU, Espen Aunaas, Britannia Hotel og Geir Rune Larsen, Strinda videregående skole

Bocuse d'Or, Trondheim, Trøndelag og Norge
v/May-Britt Hansen, prosjektleder Bocuse d'Or Europe 2024 og Florent Suplisson, gastronomic events director GL Events (Lyon)

16.00 Mingling, sjømatsnacks og smaking på festivalvin og festival-øl
(bestilles ved å krysse av ved påmelding)

 

Meny

Sharing på bordet
- Serveres litt bite size på fat på bordet med is
- Skagenrøre på reker og krepsehaler i glass med sprøtt brød
- Varmrøkt brattørlaks med sitron majones og fennikel
- Sandwich med einerøkt laks og eggerøre

Sjømatbuffet
- Kamskjell agua chile med chipotle majones, fritert ris, reddik og urtesalat
- Sashimi bowl med laks, ponzu, sesam, mango og chili majones
- Fritert sei med chunky remulade, potet gull og grillet sitron
- Blåskjell dampet med grønn curry

Sjøsnacks og drikke etter faglig del (tillegg i pris, kr. 290,-)
- Blinis med pisket rømme og rogn
- Krabbe fra Hitra i spicy majones på toast
- Tostada med marinert kveite og avokadokrem
- Festivalens egne festivalvin og -øl


Vis mer

Påmeldingsfristen har gått ut og det er ikke lengre mulig å kjøpe billetter til dette arrangementet.

Arrangementer

15. mai 2025

Smarte energigrep – store besparelser

Ustabilt nett og priser som svinger utfordrer oss til å tenke nytt — Bli med og hør hvordan lokale aktører skaper innovative energiløsninger som sparer både miljøet og lommeboka. Her får du konkrete eksempler på framtidas energismarte bygg!

Påmelding

21. mai 2025

Rissa: Cash is king! Likviditet - nøkkelen til vekst!

I samarbeid med SpareBank 1 SMN inviterer vi til frokostmøte hvor vi setter søkelyset på hvorfor god likviditetsstyring er så viktig, spesielt ved vekst.

Påmelding

21. mai 2025

Kina/Asia-seminar med DNB

De siste månedene har vært særdeles utfordrende for internasjonal handel og økonomi. USAs økte tollsatser og de påfølgende reaksjonene har rystet de internasjonale markedene. Norge, som en liten åpen økonomi, forsøker å navigere så godt vi kan i dette landskapet.

Påmelding

26. mai 2025

GROnett: Eksklusiv førpremiere av HEIM

HEIM er en søtsnodig og schtøggvakker romantisk komedie om vennskap, sorg og kjærlighet.

Påmelding

27. mai 2025

Hvordan kan LinkedIn gi resultater for din bedrift?

LinkedIn har blitt en sentral plattform for karriere utvikling, for å skape profesjonelle nettverk og skape vekst i virksomhetene. Lær mer om hvorfor du bør gjøre mer på LinkedIn og hva din bedrift kan få ut av det. Hør eksempler på hva andre bedrifter har lyktes med og få tips og råd til egen profil.

Påmelding

27. mai 2025

Global Business Day 2025: Internasjonal handel i en urolig verden

Velkommen til Internasjonalt fagråds årlige seminar rettet mot trønderske virksomheter som i stor grad eksporterer varer eller tjenester. Denne dagen vies synliggjøring av suksesshistorier, kompetansedeling og læring, samt opplysende diskusjon rundt både rammebetingelser og geopolitikk.

Påmelding

28. mai 2025

Sommerfest med Ung Arena

Sommeren er snart her, og det er på tide å feire med latter, musikk, god mat og drikke. Bli med på årets mest etterlengtede begivenhet – Sommerfesten 2025!

Påmelding

3. juni 2025

Moderne bruk av data

Politiske, teknologiske og regulatoriske endringer har sjelden skapt så store skift i markedsforutsetningene som nå. Sammen med Atea inviteres det igjen til faglig IT-seminar.

Påmelding

4. juni 2025

Er det lyspunkt i en stadig mer uforutsigbar verden?

Trump, handelskrig og en ellers urolig verden - hvordan vil det gå med amerikansk, europeisk og norsk økonomi?

Påmelding

5. juni 2025

Arbeidsgivers styringsrett

Arbeidsgivers styringsrett refererer til arbeidsgivers rett til å lede, fordele og kontrollere arbeidet i virksomheten. Hør mer om styringsretten i dette seminaret sammen med SpareBank 1 SMN.

Påmelding

5. juni 2025

Bærekraftsforum: Hvordan fungerer bærekraftskriterier i offentlige anskaffelser?

Helt ærlig: Hvordan fungerer bærekraftskriterier egentlig? Å oppnå ekte bærekraft i offentlige anskaffelser kan være komplekst, spesielt for små og mellomstore bedrifter. Bærekraftsforum inviterer derfor til et morgenmøte der du får leverandørperspektiver på beste og verste praksis.

Påmelding

11. juni 2025

GROnett; Regnskapet - hva inneholder det?

GROnett er opptatt av  få flere kvinner inn i styrene i regionens virksomheter. Vi ønsker derfor å sette ulike tema om styrearbeid på dagsorden. Etter flere tilbakemeldinger om ønskereprise, er vi så heldige å få Karin tilbake for å snakke om hvordan styremedlem kan lese regnskap.

Påmelding

20. juni 2025

Status og utvikling i norsk og internasjonal økonomi – Pengepolitisk rapport 2/2025

NiT i samarbeid med Danske Bank inviterer til seminar om status og utviklingstrekk i økonomien internasjonalt, nasjonalt og regionalt med utgangspunkt i Norges Banks Pengepolitiske Rapport nr. 2/2025

Påmelding

20. august 2025

Næringskonferansen Den siste viking 2025

På hver sin side av Trondheimsfjorden utvikles teknologi og industri i toppklasse. Nå inviterer vi fremoverlente bedriftsledere til å møtes – på tvers av fjorden – for å dele erfaringer, bygge relasjoner og utforske nye muligheter sammen.

Påmelding

Se alle arrangement