Sjømat 2023 - Norway Seafood Festival - Framtidas viktigste matressurs!

2. mars 2023

10:30 - 16:00

Clarion Hotel & Congress, Brattøra

Påmeldingsfrist 1. mars 2023, 09:00


Sjømat 2023 samler landets ledende forskningsmiljø og næringsliv, for å gi innblikk i hvordan framtida ser ut. Du får lære om alt fra nye arter som sjøpølse og tare til hvordan smakssansene fungerer og hva som skal til for å endre forbrukervanene til å etterspørre mer bærekraftig mat.

Vi bør spise mer sjømat, ikke bare fordi det er godt, men fordi det er bra for helsa, miljøet og er bærekraftig. Med stadig flere mennesker på jorda og klimautfordringer er sjøen og havet en svært viktig del av løsningen i det grønne skifte. Vi er stolte av at norsk sjømat er en viktig brikke i dette.

Sjømat 2023 er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Stiftelsen Nor-Fishing, Trondheimsregionen, NTNU og SINTEF. Arrangementet støttes av SpareBank1 SMN.

NB: Det er registrering og mingling fra kl. 10.30 til 11.00. Det faglige programmet starter kl. 11.00.

Program

Introduksjon
Velkommen

v/Kristian Digre, Norway Seafood Festival
- Sjømatservering - sharing ved bordene

Åpning
v/Siri Granum Carson, NTNU Oceans og Vegar Johansen, SINTEF Ocean
 
Hvorfor bør vi spise sjømat?
v/Livar Frøyland, Havforskningsinstituttet

 

Hva nytt kan havet forsyne oss med?
v/Eva Falch og Ida-Johanne Jensen, NTNU

SINTEFs forskning på tare som ny ressurs for mat og andre produkter
v/Jorunn Skjermo og Hanne Dalsvåg, SINTEF Ocean

NTNUs nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Line S. Meidell, Sophie Kendler, Maria Alquiza Madina, Sewuese Okubanjo

Lunsj – Sjømatbuffet

Hva nytt kan havet forsyne oss med? (fortsetter)


Næringsliv
Bærekraftig sjømat
v/Tone Karstensen, Nordic Gruop - Insula

Taredyrking i havet
v/Maren Sæther, Seaweed Solutions AS

Torskeoppdrett - et nytt kapittel for Norge som sjømatnasjon
v/Marcus Gamst Johansen, Ode

Forskning
Møreforsknings nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Miroslava Atanassova

Norges arktiske universitets nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Edel Elvevoll

NORCEs nyheter på forskning på nye matressurser fra havet
v/Torill Blix

Nofimas nyheter på forskning på nye matressurser fra havet
v/Birthe Vang

Paneldiskusjon
ledes av Eva Falch og Ida-Johanne Jensen, NTNU


Kaffe og benstrekk

Dry-aging fiske
v/André Misund, Lerøy Sjømatgruppen


Midt-Norges framtid er blå og grønn

v/Vegard Helland, SpareBank1 SMN

Lokalt forankret sjømat
v/Frederic Klev, Domstein Sjømat AS og Trond Åm, Geitmyra Credo Matkultursenter

Sjømat og forbrukere – hvor villige er vi til å endre vaner?
v/Natalia Mæhle, Høgskulen på Vestlandet

Smakssansene våre, film
v/Lene Waldenstrøm, NTNU

Samtale om nye utdanningsmuligheter
Bachelorgrad på NTNU og samarbeid mellom Strinda vgs. og Institut Paul Bocuse i Lyon.
v/Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken, Hilde Skeie, NTNU, Espen Aunaas, Britannia Hotel og Geir Rune Larsen, Strinda videregående skole

Bocuse d'Or, Trondheim, Trøndelag og Norge
v/May-Britt Hansen, prosjektleder Bocuse d'Or Europe 2024 og Florent Suplisson, gastronomic events director GL Events (Lyon)

16.00 Mingling, sjømatsnacks og smaking på festivalvin og festival-øl
(bestilles ved å krysse av ved påmelding)

 

Meny

Sharing på bordet
- Serveres litt bite size på fat på bordet med is
- Skagenrøre på reker og krepsehaler i glass med sprøtt brød
- Varmrøkt brattørlaks med sitron majones og fennikel
- Sandwich med einerøkt laks og eggerøre

Sjømatbuffet
- Kamskjell agua chile med chipotle majones, fritert ris, reddik og urtesalat
- Sashimi bowl med laks, ponzu, sesam, mango og chili majones
- Fritert sei med chunky remulade, potet gull og grillet sitron
- Blåskjell dampet med grønn curry

Sjøsnacks og drikke etter faglig del (tillegg i pris, kr. 290,-)
- Blinis med pisket rømme og rogn
- Krabbe fra Hitra i spicy majones på toast
- Tostada med marinert kveite og avokadokrem
- Festivalens egne festivalvin og -øl


Vis mer

Påmeldingsfristen har gått ut og det er ikke lengre mulig å kjøpe billetter til dette arrangementet.

Arrangementer

Fullbooket

19. august 2025

GROnett: Aqua Nor

BLI KJENT MED AKVAKULTURNÆRINGEN: Personlig omvisning for medlemmer av GROnett på havbruksmessen Aqua Nor.

Påmelding

19. august 2025

Bærekraftsforum: KI og teknologi som drivkraft

Bærekraftsnettverket: Kravene om å være i stand til å levere klima og miljødata vil fortsette å øke i årene som kommer. Hvordan løser vi det?

Påmelding

20. august 2025

PwCs Cyber Threats - A Year In Retrospect

Hva må du være obs på og hva har vi lært av året som gikk? Bli med PwC på et effektivt frokostseminar med innblikk i cybertrussellandkapet.

Påmelding

20. august 2025

Næringskonferansen Den siste viking 2025

På hver sin side av Trondheimsfjorden utvikles teknologi og industri i toppklasse. Nå inviterer vi fremoverlente bedriftsledere til å møtes – på tvers av fjorden – for å dele erfaringer, bygge relasjoner og utforske nye muligheter sammen.

Påmelding

22. august 2025

Innovasjonsfrokost - Fra startup til scaleup

Hvordan kan vi skape flere vekstbedrifter i Trøndelag?

Påmelding

26. august 2025

Fremtidens arealbruk i Malvik – dialogmøte mellom kommune og næringsliv

Hvordan skal Malvik vokse, utvikles og legge til rette for næringsliv og samfunn fremover? Bli med på et viktig oppfølgingsmøte om kommuneplanens arealdel, hvor næringsliv og kommune møtes for å diskutere prioriteringer og behov før planen vedtas.

Påmelding

29. august 2025

Fredagsforum: KI – Fra hype til handling

I dette Fredagsforum retter vi fokus på hvordan kunstig intelligens tas i bruk i praksis. KI er ikke lenger noe vi bare snakker om – mange er godt i gang. Her får vi konkrete eksempler og praktiske metoder.

Påmelding

1. september 2025

Trøndelag på børs 2025 - én uke før valget

Velkommen til årets "Trøndelag på børs" i regi av NiT og  SpareBank 1 SMN. Her vil ledere fra de børsnoterte selskapene i Trøndelag presentere status og fremtidsutsikter for sine virksomheter - en uke før valget.

Påmelding

4. september 2025

Ung Arena: Picasso på PoMo

Bli med Ung Arena på PoMo for en eksklusiv omvisning i Picasso – The Code of Painting! Over 50 verk fra Picassos sene, radikale periode, presentert med innsikt fra museets ledelse.

Påmelding

5. september 2025

Lederens verktøykasse: Personlighet på godt og vondt i arbeidslivet

Når er personlighet en ressurs på arbeidsplassen, og når blir den en risiko?

Påmelding

10. september 2025

Byggebørs i Gauldalen

Møteplassen for bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen i Melhus og Midtre Gauldal. Her møtes utbyggere, entreprenører, leverandører og offentlige aktører for å dele innsikt, bygge nettverk og utforske muligheter og utfordringer i bransjen - og børsing av kommende bygg- og anleggsprosjekter.

Påmelding

12. september 2025

Fredagsforum: AI for SMB - dette virker!

Kunstig intelligens er ikke lenger forbeholdt de største konsernene. Hvordan kan din bedrift – med dine ressurser og din hverdag – gå fra nysgjerrighet til konkret verdiskaping?

Påmelding

12. september 2025

Digitalt Fredagsforum: AI for SMB - dette virker!

Vi sender live fra Fredagsforum: AI for SMB - dette virker! Kunstig intelligens er ikke lenger forbeholdt de største konsernene.

Påmelding

16. september 2025

Lansering: Min arbeidsdag (#MAD)

NiT og de videregående skolene i Trondheim introduserer Min Arbeidsdag (#MAD), et nytt initiativ der VGS-elever på studieforberedende løp blir invitert til én dag i en bedrift for å få oppleve hvordan en arbeidsdag kan se ut for dem i framtiden.

Påmelding

16. september 2025

Hvordan kan LinkedIn gi resultater for deg og din bedrift?

LinkedIn har blitt en sentral plattform for karriere utvikling, for å skape profesjonelle nettverk og skape vekst i virksomhetene. Lær mer om hvorfor du bør gjøre mer på LinkedIn og hva din bedrift kan få ut av det. Hør eksempler på hva andre bedrifter har lyktes med og få tips og råd til egen profil.

Påmelding

25. september 2025

GROnett: Lønn som forhandling og posisjon

Hvorfor er det fortsatt vanskelig å snakke om lønn, og hvordan påvirker det oss? Adele Røssnes gir deg konkrete råd, innsikt i lønnsforhandlinger og hva du bør tenke på ved jobbskifte. For deg som vil stå stødigere i egne forhandlinger.

Påmelding

25. september 2025

Internship i økonomi og ledelse

Å ha studenter i virksomheten kan gi nye perspektiver og ideer, bidra til gjennomføring av prosjekter, og fremme en kultur av læring. Dette gir også ansatte mulighet til å utvikle sine mentor- og lederegenskaper. Sammen med Adolf Øiens Fond inviterer vi til internship-møte hos NTNU Handelshøyskolen.

Påmelding

30. september 2025

Atea Community Trondheim

Jobber du med IT til daglig, følger utviklingen, eller bare er nysgjerrig på hva som skjer i bransjen? Velkommen til en dag for faglig påfyll, inspirasjon og nettverksbygging på tvers av hele IT-sektoren.

Påmelding

3. oktober 2025

Fredagsforum: Noe for deg og din bedrift?

Har du noe faglig du ønsker å formidle til andre medlemsbedrifter i NiT? Da er kanskje "Fredagsforum" rette arena for deg. Fredag 5/9 er foreløpig ledig.

Påmelding

15. oktober 2025

Karrieredagen 2025

Karrieredag for 10.trinnselever fra Melhus, Midtre Gauldal og Rennebu. Kom og vis fram bedriften din og fremtidsmulighetene for ungdommene i Størenhallen!

Påmelding

29. oktober 2025

Gauldalskonferansen 2025

Er du gründer, leder, investor – eller bare nysgjerrig på hvordan ideer blir til vekstbedrifter? Gauldalskonferansen 2025 gir deg inspirasjon, innsikt og møter med mennesker som skaper nye arbeidsplasser og lokal verdiskaping.

Påmelding

Se alle arrangement