Gourmetinnovasjon – Møt Hellstrøm, Traaseth og våre unge vinnerskaller i kokkekunst!

12. oktober 2023

11:30 - 14:30

Digs, Krambugata 2

Påmeldingsfrist 11. oktober 2023, 10:00

 


19.-20.mars 2024 er Trondheim og Trøndelag vertskap for i Bocuse d’Or Europe – europafinalen til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse i Trondheim Spektrum.
Gourmetmat handler ikke bare om å tilberede deilige måltider, det handler også om nyskapning, lidenskap og et ønske om å overraske og glede ganen.


Samspill mellom kokker og lokalmatprodusenter 

Dette seminaret vil være en unik mulighet til å dykke dypere inn i hvordan våre konkurransekokker tenker, hvordan produsenter og kokker jobber sammen for å skape kulinariske mesterverk samt hvilken betydningen Bocuse d’Or Europe vil ha for matnasjonen Norge og  matbyen Trondheim . 

 
Du møter

     
Håvard Werkland
Årets kokk 2023
Ass. kjøkkensjef, Britannia Hotel
  Melina Wang Brekke
Beste commis 2023
Kokk, Punk Royal, Stockholm
  Eli Anne Sundset
Årets unge kokk 2023
Kokk, To Rom og Kjøkken
 
           
          
Eskil Hildonen
Kjøkkensjef, To Rom og Kjøkken
   Anita Krohn Traaseth
Stiftelsen Norsk gastronomi
  Jim Andre Stene
Villbonde, Trøndelag Sankeri
Merethe Landrø
Daglig leder, Orkladal ysteri 
                 
     
 Eyvind Hellstrøm
Kokk og programleder
  Florent Supplison
Gastronomic events director
  Eileen Brandsegg
Prosjektleder, Høsttakkefest
May Britt Hansen
Prosjektleder, Bocuse d’Or Europe



Program
Kl. 11.30 -12.00 Vi starter med minglelunsj på Digs.
Faglig program fra kl. 12.00 - 14.30.

Hvordan skape folkefest i Trondheim under Bocuse d’Or Europe 19. - 20.mars i Trondheim Spektrum
v/May Britt Hansen prosjektleder Bocuse d’Or Europe.

Unge vinnerskaller
Prat med Håvard Werkland vinner av Årets kokk 2023 og norsk kandidat til Bocuse d’Or Europe. Hvordan vinne Europafinalen i mars 2024?

Team Werkland vant Årets kokk i Stavanger 18.september etter lang tids trening og forberedelser her i Trondheim.
Håvard kommer fra Kyrksæterøra og jobber til daglig som assisterende kjøkkensjef på Speilsalen, Britannia Hotel.
Håvard har vært kandidat til årets kokk i 2019 og har også vært commis for Christopher Davidsen som tok sølv i Bocuse d’Or 2017

Prat med to unge kokketalenter, Melina Wang Brekke og Eli Anne Sundset, deler sine erfaringer og tanker som konkurransekokker.
Melina vant tittelen beste commis (assistentkokk) for Håkon Solbakk under Årets kokk 2023, og hun vant også beste commis i Årets unge kokk i 2021.
Eli Anne Sundset vant Årets unge kokk 2023 nå nylig, dermed er hun også kvalifisert til Årets kokk 2025 som er uttak til Bocuse d’Or Europe i 2026.
Eli var også med på teamet til sølvvinner Filip August Bendi under verdensfinalen i Bocuse d’Or 2023 i Lyon.

Høsttakkefest; kokkens rolle i å fremme lokalmat
Vi møter yster Merethe Landrø, fra Orkladal Ysteri og Jim Andre Stene, fra Trøndelag Sankeri, i samtale med kjøkkensjef Eskil Hildonen (To Rom og Kjøkken).

Merethe Landrø ved Orkladal Ysteri produsere 4 tonn ost årlig, den mest kjente osten er en lagret fast kittost Høvding Sverre. Jim Andre Stene jobber som sanker av ville vekster til eksklusive topp restauranter i fjære, på fjellet eller i skogen.

Eskil Hildonen er kjøkkensjef på To Rom og kjøkken og sa allerede som 3 åring han ville bli  kokk. Han har deltatt som commis i årets kokk i 2016 og var med på teamet til Christopher Davidsen når han vant sølv i Bocuse d’Or i 2017.

Vi feirer Høsttakkefest – hvorfor og hva?
v/Eileen Brandsegg, prosjektleder for Høsttakkefest

Bocuse d’Or – elitesatsing eller pinsettmat? Betydning av denne konkurransen for Norge og Trøndelag
v/Anita Krohn Traaseth, styreleder i Stiftelsen Norsk gastronomi. Anita Krohn Traaseth er norsk næringslivsleder og var administrerende direktør i Innovasjon Norge fra 2014 til 2019.

Hva kan publikum forvente med å besøke Trondheim Spektrum 19.-20.mars under Bocuse d’Or Europe?
Mesterkokk og programleder Eyvind Hellstrøm deler noen tanker med oss.

Trekning av lagrekkefølgen av team i Trondheim Spektrum 19.-20.mars
GL events som er arrangør og eier av merkevaren Bocuse d’Or kommer til Trondheim for å foreta den offisielle trekningen av hvilken dag de 20 europeiske kandidatene skal konkurrere i Trondheim Spektrum.
v/Florent Supplison, Gastronomic events director

 

Vis mer

Påmeldingsfristen har gått ut og det er ikke lengre mulig å kjøpe billetter til dette arrangementet.

Arrangementer

13. oktober 2025

Markedsdialog: Prosjektleder for mer bærekraftige anskaffelser

Ønsker din bedrift å gi tilbud på prosjektledelse av arbeidet for en mer rettferdig bærekraftig omstilling for små og mellomstore bedrifter gjennom strategisk bruk av offentlige anskaffelser i små og mellomstore bygg- og anleggsprosjekter?

Påmelding

15. oktober 2025

Bedriftens bærebjelker: Styrets ansvar for bærekraft i SMB og sirkulær ressursutnyttelse

Bærekraftig omstilling er ikke lenger et valg, men en forutsetning for videre drift, konkurransekraft og legitimitet.

Påmelding

15. oktober 2025

Karrieredagen 2025

Karrieredag for 10.trinnselever fra Melhus, Midtre Gauldal og Rennebu. Kom og vis fram bedriften din og fremtidsmulighetene for ungdommene i Størenhallen!

Påmelding

17. oktober 2025

Fremtiden kaller. Tør du å lede? : Fremtidskonferansen 2025

Hva kreves av ledere når gamle rammer rakner og nye generasjoner stiller større krav – ikke bare til resultater, men til mening, verdier og handling?

Påmelding

21. oktober 2025

Work in Trondheim Career Fair

Work in Trondheim Career Fair is a new concept that puts employers with international talent needs, and candidates with skills to share, in centre-focus. A day of speed pitches, company match-making and profiling.

Påmelding

24. oktober 2025

Fredagsforum: Byutvikling på nye premisser

Hvordan kan vitenskap, teknologi og arkitektur forme fremtidens Trondheim? Vi ser på nye grep for byutvikling fra Nyhavna til menneskevennlige byrom.

Påmelding

24. oktober 2025

Digitalt Fredagsforum: Byutvikling på nye premisser

Vi sender live fra Fredagsforum: Hvordan kan vitenskap, teknologi og arkitektur forme fremtidens Trondheim? Vi ser på nye grep for byutvikling fra Nyhavna til menneskevennlige byrom.

Påmelding

29. oktober 2025

Gauldalskonferansen 2025

Er du gründer, leder, investor – eller bare nysgjerrig på hvordan ideer blir til vekstbedrifter? Gauldalskonferansen 2025 gir deg inspirasjon, innsikt og møter med mennesker som skaper nye arbeidsplasser og lokal verdiskaping.

Påmelding

7. november 2025

Lederens verktøykasse: Lønnsomhet gjennom menneskelige ressurser

Hvordan kan du ved å fokusere på betydningen av menneskelige ressurser transformere en organisasjon og styrke dens strategiske posisjon, produktivitet og lønnsomhet?

Påmelding

16. januar 2026

Fredagsforum: Noe for deg og din bedrift?

Har du noe faglig du ønsker å formidle til andre medlemsbedrifter i NiT? Da er kanskje "Fredagsforum" rette arena for deg. Fredag 5/9 er foreløpig ledig.

Påmelding

Se alle arrangement