Gourmetinnovasjon – Møt Hellstrøm, Traaseth og våre unge vinnerskaller i kokkekunst!

12. oktober 2023

11:30 - 14:30

Digs, Krambugata 2

Påmeldingsfrist 11. oktober 2023, 10:00

 


19.-20.mars 2024 er Trondheim og Trøndelag vertskap for i Bocuse d’Or Europe – europafinalen til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse i Trondheim Spektrum.
Gourmetmat handler ikke bare om å tilberede deilige måltider, det handler også om nyskapning, lidenskap og et ønske om å overraske og glede ganen.


Samspill mellom kokker og lokalmatprodusenter 

Dette seminaret vil være en unik mulighet til å dykke dypere inn i hvordan våre konkurransekokker tenker, hvordan produsenter og kokker jobber sammen for å skape kulinariske mesterverk samt hvilken betydningen Bocuse d’Or Europe vil ha for matnasjonen Norge og  matbyen Trondheim . 

 
Du møter

     
Håvard Werkland
Årets kokk 2023
Ass. kjøkkensjef, Britannia Hotel
  Melina Wang Brekke
Beste commis 2023
Kokk, Punk Royal, Stockholm
  Eli Anne Sundset
Årets unge kokk 2023
Kokk, To Rom og Kjøkken
 
           
          
Eskil Hildonen
Kjøkkensjef, To Rom og Kjøkken
   Anita Krohn Traaseth
Stiftelsen Norsk gastronomi
  Jim Andre Stene
Villbonde, Trøndelag Sankeri
Merethe Landrø
Daglig leder, Orkladal ysteri 
                 
     
 Eyvind Hellstrøm
Kokk og programleder
  Florent Supplison
Gastronomic events director
  Eileen Brandsegg
Prosjektleder, Høsttakkefest
May Britt Hansen
Prosjektleder, Bocuse d’Or Europe



Program
Kl. 11.30 -12.00 Vi starter med minglelunsj på Digs.
Faglig program fra kl. 12.00 - 14.30.

Hvordan skape folkefest i Trondheim under Bocuse d’Or Europe 19. - 20.mars i Trondheim Spektrum
v/May Britt Hansen prosjektleder Bocuse d’Or Europe.

Unge vinnerskaller
Prat med Håvard Werkland vinner av Årets kokk 2023 og norsk kandidat til Bocuse d’Or Europe. Hvordan vinne Europafinalen i mars 2024?

Team Werkland vant Årets kokk i Stavanger 18.september etter lang tids trening og forberedelser her i Trondheim.
Håvard kommer fra Kyrksæterøra og jobber til daglig som assisterende kjøkkensjef på Speilsalen, Britannia Hotel.
Håvard har vært kandidat til årets kokk i 2019 og har også vært commis for Christopher Davidsen som tok sølv i Bocuse d’Or 2017

Prat med to unge kokketalenter, Melina Wang Brekke og Eli Anne Sundset, deler sine erfaringer og tanker som konkurransekokker.
Melina vant tittelen beste commis (assistentkokk) for Håkon Solbakk under Årets kokk 2023, og hun vant også beste commis i Årets unge kokk i 2021.
Eli Anne Sundset vant Årets unge kokk 2023 nå nylig, dermed er hun også kvalifisert til Årets kokk 2025 som er uttak til Bocuse d’Or Europe i 2026.
Eli var også med på teamet til sølvvinner Filip August Bendi under verdensfinalen i Bocuse d’Or 2023 i Lyon.

Høsttakkefest; kokkens rolle i å fremme lokalmat
Vi møter yster Merethe Landrø, fra Orkladal Ysteri og Jim Andre Stene, fra Trøndelag Sankeri, i samtale med kjøkkensjef Eskil Hildonen (To Rom og Kjøkken).

Merethe Landrø ved Orkladal Ysteri produsere 4 tonn ost årlig, den mest kjente osten er en lagret fast kittost Høvding Sverre. Jim Andre Stene jobber som sanker av ville vekster til eksklusive topp restauranter i fjære, på fjellet eller i skogen.

Eskil Hildonen er kjøkkensjef på To Rom og kjøkken og sa allerede som 3 åring han ville bli  kokk. Han har deltatt som commis i årets kokk i 2016 og var med på teamet til Christopher Davidsen når han vant sølv i Bocuse d’Or i 2017.

Vi feirer Høsttakkefest – hvorfor og hva?
v/Eileen Brandsegg, prosjektleder for Høsttakkefest

Bocuse d’Or – elitesatsing eller pinsettmat? Betydning av denne konkurransen for Norge og Trøndelag
v/Anita Krohn Traaseth, styreleder i Stiftelsen Norsk gastronomi. Anita Krohn Traaseth er norsk næringslivsleder og var administrerende direktør i Innovasjon Norge fra 2014 til 2019.

Hva kan publikum forvente med å besøke Trondheim Spektrum 19.-20.mars under Bocuse d’Or Europe?
Mesterkokk og programleder Eyvind Hellstrøm deler noen tanker med oss.

Trekning av lagrekkefølgen av team i Trondheim Spektrum 19.-20.mars
GL events som er arrangør og eier av merkevaren Bocuse d’Or kommer til Trondheim for å foreta den offisielle trekningen av hvilken dag de 20 europeiske kandidatene skal konkurrere i Trondheim Spektrum.
v/Florent Supplison, Gastronomic events director

 

Vis mer

Påmeldingsfristen har gått ut og det er ikke lengre mulig å kjøpe billetter til dette arrangementet.

Arrangementer

Fullbooket

19. august 2025

GROnett: Aqua Nor

BLI KJENT MED AKVAKULTURNÆRINGEN: Personlig omvisning for medlemmer av GROnett på havbruksmessen Aqua Nor.

Påmelding

19. august 2025

Bærekraftsforum: KI og teknologi som drivkraft

Bærekraftsnettverket: Kravene om å være i stand til å levere klima og miljødata vil fortsette å øke i årene som kommer. Hvordan løser vi det?

Påmelding

20. august 2025

PwCs Cyber Threats - A Year In Retrospect

Hva må du være obs på og hva har vi lært av året som gikk? Bli med PwC på et effektivt frokostseminar med innblikk i cybertrussellandkapet.

Påmelding

20. august 2025

Næringskonferansen Den siste viking 2025

På hver sin side av Trondheimsfjorden utvikles teknologi og industri i toppklasse. Nå inviterer vi fremoverlente bedriftsledere til å møtes – på tvers av fjorden – for å dele erfaringer, bygge relasjoner og utforske nye muligheter sammen.

Påmelding

22. august 2025

Innovasjonsfrokost - Fra startup til scaleup

Hvordan kan vi skape flere vekstbedrifter i Trøndelag?

Påmelding

26. august 2025

Fremtidens arealbruk i Malvik – dialogmøte mellom kommune og næringsliv

Hvordan skal Malvik vokse, utvikles og legge til rette for næringsliv og samfunn fremover? Bli med på et viktig oppfølgingsmøte om kommuneplanens arealdel, hvor næringsliv og kommune møtes for å diskutere prioriteringer og behov før planen vedtas.

Påmelding

Fullbooket

29. august 2025

Fredagsforum: KI – Fra hype til handling

I dette Fredagsforum retter vi fokus på hvordan kunstig intelligens tas i bruk i praksis. KI er ikke lenger noe vi bare snakker om – mange er godt i gang. Her får vi konkrete eksempler og praktiske metoder.

Påmelding

1. september 2025

Trøndelag på børs 2025 - én uke før valget

Velkommen til årets "Trøndelag på børs" i regi av NiT og  SpareBank 1 SMN. Her vil ledere fra de børsnoterte selskapene i Trøndelag presentere status og fremtidsutsikter for sine virksomheter - en uke før valget.

Påmelding

4. september 2025

Ung Arena: Picasso på PoMo

Bli med Ung Arena på PoMo for en eksklusiv omvisning i Picasso – The Code of Painting! Over 50 verk fra Picassos sene, radikale periode, presentert med innsikt fra museets ledelse.

Påmelding

5. september 2025

Lederens verktøykasse: Personlighet på godt og vondt i arbeidslivet

Når er personlighet en ressurs på arbeidsplassen, og når blir den en risiko?

Påmelding

10. september 2025

Byggebørs i Gauldalen

Møteplassen for bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen i Melhus og Midtre Gauldal. Her møtes utbyggere, entreprenører, leverandører og offentlige aktører for å dele innsikt, bygge nettverk og utforske muligheter og utfordringer i bransjen - og børsing av kommende bygg- og anleggsprosjekter.

Påmelding

12. september 2025

Fredagsforum: AI for SMB - dette virker!

Kunstig intelligens er ikke lenger forbeholdt de største konsernene. Hvordan kan din bedrift – med dine ressurser og din hverdag – gå fra nysgjerrighet til konkret verdiskaping?

Påmelding

12. september 2025

Digitalt Fredagsforum: AI for SMB - dette virker!

Vi sender live fra Fredagsforum: AI for SMB - dette virker! Kunstig intelligens er ikke lenger forbeholdt de største konsernene.

Påmelding

16. september 2025

Lansering: Min arbeidsdag (#MAD)

NiT og de videregående skolene i Trondheim introduserer Min Arbeidsdag (#MAD), et nytt initiativ der VGS-elever på studieforberedende løp blir invitert til én dag i en bedrift for å få oppleve hvordan en arbeidsdag kan se ut for dem i framtiden.

Påmelding

16. september 2025

Hvordan kan LinkedIn gi resultater for deg og din bedrift?

LinkedIn har blitt en sentral plattform for karriere utvikling, for å skape profesjonelle nettverk og skape vekst i virksomhetene. Lær mer om hvorfor du bør gjøre mer på LinkedIn og hva din bedrift kan få ut av det. Hør eksempler på hva andre bedrifter har lyktes med og få tips og råd til egen profil.

Påmelding

25. september 2025

GROnett: Lønn som forhandling og posisjon

Hvorfor er det fortsatt vanskelig å snakke om lønn, og hvordan påvirker det oss? Adele Røssnes gir deg konkrete råd, innsikt i lønnsforhandlinger og hva du bør tenke på ved jobbskifte. For deg som vil stå stødigere i egne forhandlinger.

Påmelding

25. september 2025

Internship i økonomi og ledelse

Å ha studenter i virksomheten kan gi nye perspektiver og ideer, bidra til gjennomføring av prosjekter, og fremme en kultur av læring. Dette gir også ansatte mulighet til å utvikle sine mentor- og lederegenskaper. Sammen med Adolf Øiens Fond inviterer vi til internship-møte hos NTNU Handelshøyskolen.

Påmelding

30. september 2025

Atea Community Trondheim

Jobber du med IT til daglig, følger utviklingen, eller bare er nysgjerrig på hva som skjer i bransjen? Velkommen til en dag for faglig påfyll, inspirasjon og nettverksbygging på tvers av hele IT-sektoren.

Påmelding

3. oktober 2025

Fredagsforum: Noe for deg og din bedrift?

Har du noe faglig du ønsker å formidle til andre medlemsbedrifter i NiT? Da er kanskje "Fredagsforum" rette arena for deg. Fredag 5/9 er foreløpig ledig.

Påmelding

15. oktober 2025

Karrieredagen 2025

Karrieredag for 10.trinnselever fra Melhus, Midtre Gauldal og Rennebu. Kom og vis fram bedriften din og fremtidsmulighetene for ungdommene i Størenhallen!

Påmelding

29. oktober 2025

Gauldalskonferansen 2025

Er du gründer, leder, investor – eller bare nysgjerrig på hvordan ideer blir til vekstbedrifter? Gauldalskonferansen 2025 gir deg inspirasjon, innsikt og møter med mennesker som skaper nye arbeidsplasser og lokal verdiskaping.

Påmelding

Se alle arrangement