Gourmetinnovasjon – Møt Hellstrøm, Traaseth og våre unge vinnerskaller i kokkekunst!

12. oktober 2023

11:30 - 14:30

Digs, Krambugata 2

Påmeldingsfrist 11. oktober 2023, 10:00

 


19.-20.mars 2024 er Trondheim og Trøndelag vertskap for i Bocuse d’Or Europe – europafinalen til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse i Trondheim Spektrum.
Gourmetmat handler ikke bare om å tilberede deilige måltider, det handler også om nyskapning, lidenskap og et ønske om å overraske og glede ganen.


Samspill mellom kokker og lokalmatprodusenter 

Dette seminaret vil være en unik mulighet til å dykke dypere inn i hvordan våre konkurransekokker tenker, hvordan produsenter og kokker jobber sammen for å skape kulinariske mesterverk samt hvilken betydningen Bocuse d’Or Europe vil ha for matnasjonen Norge og  matbyen Trondheim . 

 
Du møter

     
Håvard Werkland
Årets kokk 2023
Ass. kjøkkensjef, Britannia Hotel
  Melina Wang Brekke
Beste commis 2023
Kokk, Punk Royal, Stockholm
  Eli Anne Sundset
Årets unge kokk 2023
Kokk, To Rom og Kjøkken
 
           
          
Eskil Hildonen
Kjøkkensjef, To Rom og Kjøkken
   Anita Krohn Traaseth
Stiftelsen Norsk gastronomi
  Jim Andre Stene
Villbonde, Trøndelag Sankeri
Merethe Landrø
Daglig leder, Orkladal ysteri 
                 
     
 Eyvind Hellstrøm
Kokk og programleder
  Florent Supplison
Gastronomic events director
  Eileen Brandsegg
Prosjektleder, Høsttakkefest
May Britt Hansen
Prosjektleder, Bocuse d’Or Europe



Program
Kl. 11.30 -12.00 Vi starter med minglelunsj på Digs.
Faglig program fra kl. 12.00 - 14.30.

Hvordan skape folkefest i Trondheim under Bocuse d’Or Europe 19. - 20.mars i Trondheim Spektrum
v/May Britt Hansen prosjektleder Bocuse d’Or Europe.

Unge vinnerskaller
Prat med Håvard Werkland vinner av Årets kokk 2023 og norsk kandidat til Bocuse d’Or Europe. Hvordan vinne Europafinalen i mars 2024?

Team Werkland vant Årets kokk i Stavanger 18.september etter lang tids trening og forberedelser her i Trondheim.
Håvard kommer fra Kyrksæterøra og jobber til daglig som assisterende kjøkkensjef på Speilsalen, Britannia Hotel.
Håvard har vært kandidat til årets kokk i 2019 og har også vært commis for Christopher Davidsen som tok sølv i Bocuse d’Or 2017

Prat med to unge kokketalenter, Melina Wang Brekke og Eli Anne Sundset, deler sine erfaringer og tanker som konkurransekokker.
Melina vant tittelen beste commis (assistentkokk) for Håkon Solbakk under Årets kokk 2023, og hun vant også beste commis i Årets unge kokk i 2021.
Eli Anne Sundset vant Årets unge kokk 2023 nå nylig, dermed er hun også kvalifisert til Årets kokk 2025 som er uttak til Bocuse d’Or Europe i 2026.
Eli var også med på teamet til sølvvinner Filip August Bendi under verdensfinalen i Bocuse d’Or 2023 i Lyon.

Høsttakkefest; kokkens rolle i å fremme lokalmat
Vi møter yster Merethe Landrø, fra Orkladal Ysteri og Jim Andre Stene, fra Trøndelag Sankeri, i samtale med kjøkkensjef Eskil Hildonen (To Rom og Kjøkken).

Merethe Landrø ved Orkladal Ysteri produsere 4 tonn ost årlig, den mest kjente osten er en lagret fast kittost Høvding Sverre. Jim Andre Stene jobber som sanker av ville vekster til eksklusive topp restauranter i fjære, på fjellet eller i skogen.

Eskil Hildonen er kjøkkensjef på To Rom og kjøkken og sa allerede som 3 åring han ville bli  kokk. Han har deltatt som commis i årets kokk i 2016 og var med på teamet til Christopher Davidsen når han vant sølv i Bocuse d’Or i 2017.

Vi feirer Høsttakkefest – hvorfor og hva?
v/Eileen Brandsegg, prosjektleder for Høsttakkefest

Bocuse d’Or – elitesatsing eller pinsettmat? Betydning av denne konkurransen for Norge og Trøndelag
v/Anita Krohn Traaseth, styreleder i Stiftelsen Norsk gastronomi. Anita Krohn Traaseth er norsk næringslivsleder og var administrerende direktør i Innovasjon Norge fra 2014 til 2019.

Hva kan publikum forvente med å besøke Trondheim Spektrum 19.-20.mars under Bocuse d’Or Europe?
Mesterkokk og programleder Eyvind Hellstrøm deler noen tanker med oss.

Trekning av lagrekkefølgen av team i Trondheim Spektrum 19.-20.mars
GL events som er arrangør og eier av merkevaren Bocuse d’Or kommer til Trondheim for å foreta den offisielle trekningen av hvilken dag de 20 europeiske kandidatene skal konkurrere i Trondheim Spektrum.
v/Florent Supplison, Gastronomic events director

 

Vis mer

Påmeldingsfristen har gått ut og det er ikke lengre mulig å kjøpe billetter til dette arrangementet.

Arrangementer

14. november 2025

Fredagsforum: Regulering i Trondheim - hvordan bygger vi by i dag?

Med mange endringer i både administrasjon og politikk i Trondheim siste året, kan det være vanskelig å henge med i svingene på hvordan få til en god og forutsigbar reguleringsprosess

Påmelding

14. november 2025

Fabelaktig Fredag 2025

For første gang inviteres næringslivet og dyktige arbeidsgivere til Fabelaktig Fredag Trondheim.

Påmelding

17. november 2025

Gründerdagen 2025

For gründere og virksomheter er salg og kommersialisering helt avgjørende. Salg handler ikke bare om å selge mest mulig. Det handler om å forstå behov, bygge relasjoner og skape reell verdi for kundene.

Påmelding

19. november 2025

Digital trygghet og kunstig intelligens – hvordan skal du etterleve det nye regelverket?

Få innsikt i hvordan virksomheten din bør forberede seg på Digitalsikkerhetsforskriften!

Påmelding

20. november 2025

GROnett - Ledelse på godt og vondt

På dette frokostmøtet deler Ingvill Kvernmo, Hilde C. Talseth og Olga Lien sine erfaringer om oppturer, utfordringer og valg som har formet deres lederreise.

Påmelding

20. november 2025

Temakveld: Personlighet i arbeidsliv og ledelse

Hvordan former personlighet måten vi fungerer, samarbeider og leder på?

Påmelding

24. november 2025

Bli med på Europas største rekrutteringsmesse!

Vil du delta på Trøndelag sin stand på Europas største rekrutteringsmesse? Få informasjon om mulighetene og hør erfaringer fra de som deltok i 2025.

Påmelding

25. november 2025

Styreprat: SMB - beste praksis og styrets rolle.

Små og mellomstore bedrifter er selve motoren i norsk næringsliv – men hvordan bør de egentlig styres og ledes? Finnes det en oppskrift på godt styrearbeid i SMB? Eller er det på tide å lage en? Velkommen til lanseringen av en helt ny anbefaling for eierstyring og selskapsledelse i SMB!

Påmelding

26. november 2025

Bærekraftsforum: Høstkonferansen 2025

Mange bedrifter har satt bærekraft på pause. Omstillingen uteblir. Risikoen øker. Hvor lenge tør vi vente før bærekraft treffer bunnlinjen?

Påmelding

27. november 2025

Ung Arena: Hjerneflukt fra teknologihovedstaden

Hvordan kan Trondheim styrke posisjonen som teknologihovedstad gjennom et sterkt innovasjonsdistrikt – og samtidig hindre hjerneflukt?

Påmelding

28. november 2025

KI i Midt-Norge: Muligheter og utfordringer for det regionale næringslivet

Kunstig intelligens gir enorme muligheter til å transformere næringslivet – men tillit, forståelse og endringsevne er like viktig som teknologien for å lykkes.

Påmelding

28. november 2025

Fredagsforum: Merkevare, mennesker og magiske øyeblikk

Tror du på kraften i møter mellom mennesker? Når strategi, kultur og kommunikasjon får virke sammen, oppstår den energien som både styrker merkevaren, bygger stolthet og skaper varig verdi.

Påmelding

5. desember 2025

Frokostmøte NiT Midtre Gauldal

Velkommen til frokostmøte i Midtre Gauldal! Vi starter med bedriftsbesøk, og får deretter en oppdatering fra SpareBank 1 SMN om de ferske tallene i konjunkturbarometeret – samt utviklingen i eiendomsmarkedet. Et faglig og sosialt treffpunkt for næringslivet i Gauldalen!

Påmelding

5. desember 2025

Fredagsforum: Gjør mennesker bedre i møte med hverandre!

Hva skjer når vi setter mennesker først? Resultatene skyter fart! Forskning viser at samarbeid er den viktigste drivkraften bak suksess.

Påmelding

19. desember 2025

Status og utvikling i norsk og internasjonal økonomi – Pengepolitisk rapport 4/2025

NiT i samarbeid med Danske Bank inviterer til seminar om status og utviklingstrekk i økonomien internasjonalt, nasjonalt og regionalt med utgangspunkt i Norges Banks Pengepolitiske Rapport nr. 4/2025

Påmelding

27. februar 2026

Fredagsforum: Noe for deg og din bedrift?

Har du noe faglig du ønsker å formidle til andre medlemsbedrifter i NiT? Da er kanskje "Fredagsforum" rette arena for deg. Fredag 5/9 er foreløpig ledig.

Påmelding

Se alle arrangement