MANIFESTASJON 2022

6. oktober 2022

12:30 - 17:30

Trondheim Spektrum

Påmeldingsfrist 4. oktober 2022, 12:00


Trøndelag, en matregion i verdensklasse - Hva kan andre næringer lære av det?


Arne Hjeltnes


Tore O. Sandvik


Aud Herbjørg Kvalvik


Roar Hildonen


May Britt Hansen


Torbjørn Skei


Aslaug Rustad


Gry Haug Binde


Lasse Berre


Hans Petter Øien Kvam


Petra Sestak


Kristin Mürer Stemland

 

       Program

Velkommen

- Arne Hjeltnes, årets konferansier


Det store bildet
Det store bildet - Home of Nordic Flavours
- Lasse Berre, styremedlem NiT

Hva kan vi lære av målrettet satsing?
- Tore O. Sandvik, fylkesordfører
- Roar Hildonen, restauratør og styremedlem NiT
- Aslaug Rustad, daglig leder Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Hva betyr Bocuse d’Or og ERG for Trøndelag som matregion?
- Arne Sørvig, daglig leder Stiftelsen Norsk Gastronomi
- Petra Sestak, reiselivssjef Trøndelag Reiseliv AS
- Kirsten Schultz, daglig leder Visit Trondheim

"Sammen for en sterk region" - nå ser vi resultatet!
- Berit Rian, adm. direktør NiT
- Trond F. Mellingsæter, styreleder NiT




Nye Grønne løsninger
#bærekraftige matsystemer
Forskning og ny kunnskap for utvikling av mat
- Toril A. Nagelhus Hernes, prorektor for nyskaping NTNU

Dagligvarebransjens rolle for utviklingen av lokalmat
- Torbjørn Skei, adm. direktør COOP Midt-Norge

Norsk Kylling - slik sikrer vi bærekraftig matproduksjon
- Hilde Talseth, direktør bærekraftig innovasjon, Norsk Kylling

Vertikalt landbruk - industrieventyr eller eventyrfortelling?
- Cathrine Vik-Pedersen, daglig leder Plant Tech 



Nye Grønne løsninger
#innovasjon
Europa som drivkraft på grønne løsninger
- en liten løypemelding på innovasjonsarbeidet
- Anita Krohn Traaseth, styreleder Bocuse d’Or Norge

5 grunner til at vi er best
- Aud Herbjørg Kvalvik, rådgiver Innovasjon Norge

Havbruk og havvind basert på oljeteknologi
- Erik Stiklestad, verftsdirektør Aker Solutions Verdal

Autonomt og elektrisk landbruk, er det fremtiden?
- Jostein Sandvik, daglig leder Autoagri AS

Milliondryss til innovative gründere
- Gry Haug Binde, daglig leder Adolf Øiens Fond




Arrangement
Kraften av store arrangement og mesterskap
- Hans Petter Øien Kvam, prosjektleder NiT 

Vi løfter sammen for vår matregion
European Region of Gastronomy
- May Britt Hansen, prosjektleder ERG

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestival
"Probably the best food festival in Europe"

- Aslaug Rustad, daglig leder Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS

VM på ski – mat og roll out!
- Tove Moe Dyrhaug, skipresident
- Åge Skinstad, VM-sjef, Ski-VM 2025
- Kristin Mürer Stemland og Haakon Jensen, Ski-VM 2025


Oppsummering
- Arne Hjeltnes

 

 
Anita Krohn Traaseth


Arne Sørvig


Berit Rian


Trond Mellingsæter


Hilde Talseth


Cathrine Vik-Pedersen


Erik Stiklestad


Tove Moe Dyrhaug


Torill A. Nagelhus Hernes


Jostein Sandvik


Kirsten Schultz


Haakon Jensen

 

Kort minglepause med enkel servering


Middag
Kl. 18 avslutter vi dagen med spennende og kortreist mat og drikke.

I tillegg til maten kan vi by på:

Spennende og matrelaterte
historier fra mange turer

 

Kosmorama filmfestival skaper
kulinariske opplevelser

 

Matlaging
- med en musikalsk vri...

                 
Arne Hjeltnes
Humorist og historieforteller
  Silje Engeness
Direktør Kosmorama
  Lars Eggen
Baryton


(husk å krysse av for middag ved påmelding)

Vis mer

Påmeldingsfristen har gått ut og det er ikke lengre mulig å kjøpe billetter til dette arrangementet.

Arrangementer

13. oktober 2025

Markedsdialog: Prosjektleder for mer bærekraftige anskaffelser

Ønsker din bedrift å gi tilbud på prosjektledelse av arbeidet for en mer rettferdig bærekraftig omstilling for små og mellomstore bedrifter gjennom strategisk bruk av offentlige anskaffelser i små og mellomstore bygg- og anleggsprosjekter?

Påmelding

15. oktober 2025

Bedriftens bærebjelker: Styrets ansvar for bærekraft i SMB og sirkulær ressursutnyttelse

Bærekraftig omstilling er ikke lenger et valg, men en forutsetning for videre drift, konkurransekraft og legitimitet.

Påmelding

15. oktober 2025

Karrieredagen 2025

Karrieredag for 10.trinnselever fra Melhus, Midtre Gauldal og Rennebu. Kom og vis fram bedriften din og fremtidsmulighetene for ungdommene i Størenhallen!

Påmelding

17. oktober 2025

Fremtiden kaller. Tør du å lede? : Fremtidskonferansen 2025

Hva kreves av ledere når gamle rammer rakner og nye generasjoner stiller større krav – ikke bare til resultater, men til mening, verdier og handling?

Påmelding

21. oktober 2025

Work in Trondheim Career Fair

Work in Trondheim Career Fair is a new concept that puts employers with international talent needs, and candidates with skills to share, in centre-focus. A day of speed pitches, company match-making and profiling.

Påmelding

24. oktober 2025

Fredagsforum: Byutvikling på nye premisser

Hvordan kan vitenskap, teknologi og arkitektur forme fremtidens Trondheim? Vi ser på nye grep for byutvikling fra Nyhavna til menneskevennlige byrom.

Påmelding

24. oktober 2025

Digitalt Fredagsforum: Byutvikling på nye premisser

Vi sender live fra Fredagsforum: Hvordan kan vitenskap, teknologi og arkitektur forme fremtidens Trondheim? Vi ser på nye grep for byutvikling fra Nyhavna til menneskevennlige byrom.

Påmelding

29. oktober 2025

Gauldalskonferansen 2025

Er du gründer, leder, investor – eller bare nysgjerrig på hvordan ideer blir til vekstbedrifter? Gauldalskonferansen 2025 gir deg inspirasjon, innsikt og møter med mennesker som skaper nye arbeidsplasser og lokal verdiskaping.

Påmelding

7. november 2025

Lederens verktøykasse: Lønnsomhet gjennom menneskelige ressurser

Hvordan kan du ved å fokusere på betydningen av menneskelige ressurser transformere en organisasjon og styrke dens strategiske posisjon, produktivitet og lønnsomhet?

Påmelding

16. januar 2026

Fredagsforum: Noe for deg og din bedrift?

Har du noe faglig du ønsker å formidle til andre medlemsbedrifter i NiT? Da er kanskje "Fredagsforum" rette arena for deg. Fredag 5/9 er foreløpig ledig.

Påmelding

Se alle arrangement