Runa Kvendseth skal konkurrere om å bli Årets kokk 2023 med sin commis (assistentkokk) Tonje Svee. Vinneren av Årets kokk skal representere Norge under Bocuse d’Or Europe som arrangeres i Trondheim 19.-20.mars 2024.
Her får vi høre hvordan de forbereder seg i en mannsdominert kokkekonkurranse og hvilken plan de har for å slå de fire mannlige motkandidatene i september i år.
De skal også tilberede en av smårettene for kvelden som underbygger deres matfilosofi.
HER tilbereder Runa en Bocuse-rett
![]() |
Runa er 25 år og kommer opprinnelig fra Oslo. Hun var med på å åpne Speilsalen restaurant (Britannia hotel) før hun dro til Stavanger i juli 2020 for å jobbe på RENAA - 2 stjerners Michelin restaurant. Den siste tiden har hun jobbet på Søl Restaurant i Stavanger. Runa sier at hun deltar på Årets kokk fordi det er utrolig lærerikt og gøy og utvikler henne som fagperson og menneske. | |
![]() |
Tonje Svee er 22 år, kommer fra Trondheim, og tok fagbrev i kokk i august 2021. Hun har tidligere jobbet på restaurant To Rom og Kjøkken og jobber for tiden på Credo Restaurant. Hun elsker jobben sin, og det å lage mat til mange gjester samtidig. I 2022 vant Tonje Nordic Green Chef og Chaîne des Rôtisseurs kokkekonkurranse i Mexico i oktober 2022. |
Arrangementet er et samarbeidsprosjekt mellom GROnett og Bocuse d’Or Europe Host City Trondheim- Trøndelag log.
Denne gangen åpner vi arrangementet for damer som ikke er medlem i GROnett også.
Om du har noen du tenker kunne blitt bedre kjent med GROnett så kan du sende epost til annegrethe@nitr.no
I prisen inngår 3 retter, og velkomstdrikke og kaffe.
Drikke til maten og resten av kvelden bestilles og betales av den enkelte.
Vi håper på godvær sånn at vi også kan sitte ute på takterrassen utover kvelden.